عناوین مهم :
دوشنبه 10 اردیبهشت 1403 18:00

پایگاه تحلیلی الفباخبر

مرجع اخبار اقتصادی-اجتماعی

ALEFBAKHABAR.com

آخرین عناوین
سقوط ارزش معاملات اتریوم /افت 10 درصدی کوانت وعده ارزی فرزین برای دارو ریزش شدید قیمت این خودروها در بازار چرا یارانه نقدی خرداد ماه واریز نشد؟ امینی مدیر روابط عمومی، تبلیغات و امور بین‌الملل بیمه میهن شد بازدید رئیس هیات مدیره بیمه دانا و هیات همراه از بیمارستان مهرگان کرمان اصحاب رسانه اقدام رازی برای گاندو را ارزیابی کردند اصلاح ترکیب پرتفوی با استفاده از طرح فروش آسیا مهر ضرورت ایجاد پایگاه داده مشترک برای جلوگیری از خسارت های جعلی مجمع عمومی عادی به‌طور فوق العاده بیمه معلم برگزار شد اجرای حاکمیت داده از الزامات رشد اقتصادی است صدور مجوز قبولی اتکایی از خارج و تمدید مجوز قبولی اتکایی از داخل بیمه کوثر کارنامه دو ماه بیمه ملت؛ رشد فروش و کاهش نسبت خسارت در سال 1402 بیمه نوین به دنبال اخذ مجوز قبولی اتکایی از بیمه مرکزی است صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان پاشنه آشیل «خاندوزی» میشود؟ وزیر اقتصاد از عملکرد بانک قرض الحسنه مهر ایران تقدیر کرد شوکا بیمه نامه بلند مدت زود بازده(+فیلم) عدالت پرداختی در بدنه تامین اجتماعی اجرایی می شود؟ نكات طلايي به نتيجه نرسيدن رژيم غذايي!
پر بازدید ها
همه چیز درباره مالیات طلا / برای خرید طلا این مطلب را بخوانید روش ادمین ها برای جذب فالوور واقعی در تهران 300 میلیون تومان برای رهن و اجاره مسکن کافی است + جدول منطقه و قیمت‌ها از بیمه مستمری باران با شاخص تورم با حضور ۴ مدیرعامل شرکت‌های بیمه زندگی رونمایی شد فیلتر جریان نقدینگی ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ بورس تهران قیمت طلا و سکه بر سرازیری سقوط تردد روان در محورهای شمالی و ترافیک سنگین در محورهای غرب تهران و البرز شرایط ثبت نام وام بدون سود 300 میلیون تومانی بانک گردشگری احداث زیرگذر پروژه بزرگراه تندگویان تا دو هفته آینده شیوه جایگزینی موبایل با کارت بانکی اعلام شد ۱۰۳ درصد رشدحق بیمه تولیدی بیمه ملت در فروردین ۱۴۰۳ بهترین صندوق طلا در بورس را بشناسید اگر خانه ارزان در تهران می‌خواهی ، بخوان ! پیش بینی بورس فردا یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ارزش معاملات برق در بورس انرژی به ۱۲۱ میلیارد تومان رسید

تصمیم کبری وزارت اقتصاد


تصمیم-کبری-وزارت-اقتصاد
فروش سه نماد در بازار اولیه اوراق دولتی طلسم شده است، این طلسم موجب شده سطح معاملات پایین بیاید و در نهایت دولت از هدف گذاری کسری بودجه عقب بماند. دلیل چنین چرخه ای چیست؟

به گزارش الفباخبربه نقل از اقتصادنیوز؛ در بیست و چهارمین دوره از حراج اوراق دولتی، وزارت امور اقتصادی و دارایی مجموعا 350 میلیارد تومان از اوراق دولتی را در بازار بین بانکی و بورس به فروش رسانید. این در حالی است که تنها کمتر از 10 درصد از حجم سفارشات اوراق بدهی دولتی توسط بانکها و بازار سرمایه خریداری شده است. در مجموع نیز در 7 هفته گذشته نیز به طور متوسط هفته ای 420 میلیارد تومان حجم ارزش کل معاملات بوده است.  اما این کاهش عمق معاملات در بازار بدهی چه دلیلی دارد.

بیشتر بخوانید:

طلسم سه نماد در بازار

دولت در قالب حراج اوراق با نماد آراد به دنبال تامین مالی کسری بودجه از محل فروش اوراق است از چند هفته قبل فروش اوراق یک ساله از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی به دلیل رعایت سطح پایداری بدهی متوقف شد و اوراق با سررسید دو ساله و بیشتر در بازار حراج شد این اوراق با نماد آراد 49 ، آراد 53 و آراد 54 در بازار عرضه می شود. اما در 7 هفته اخیر متوسط فروش اوراق به شدت پایین آمده است در برخی هفته ها، بانک ها هیچ سفارشی ثبت نمی کنند و در برخی هفته ها وزارت اقتصاد حاضر به قبول سفارش های ثبت شده نیست. نمونه آن هفته بیست و چهارم که فقط حاضر به پذیرش 10 درصد از سفارش های خرید شد.ظاهرا این اوراق در طلسمی قرار گرفته اند که حجم معاملات را در حد پایینی نگه می دارد. اما این طلسم در واقعیت چه مبنایی دارد؟ و عامل این پایینی هزینه ها چیست؟

کسری 51 هزار میلیارد تومان بودجه تا پایان سال

هدف دولت از برگزاری حراج اوراق بدهی آن است که بتواند حجم 125 هزار میلیارد تومان از کسری خود را تا آخر سال از این طرق جبران کند. از آنجا که تا کنون 73 هزار و 180 میلیارد تومان آن را تاکنون تامین کرده و تا پایان سال تنها 19 هفته دیگر باقیمانده است به نظر می رسد مسیر سختی در انتظار دولت باشد زیرا تا آخر سال دولت برای جبران رقم کسری نیازمند فروش 51 هزار و 820 میلیارد تومان دیگر اوراق بدهی است. در حالیکه تنها 19 هفته تا پایان سال باقیست دولت بایستی به طور متوسط هر هفته 2 هزار و 700 میلیارد تومان دیگر از اوراق دولتی را به فروش برساند تا بتواند کسری خود را تامین کند. اما عامل این حجم کم از دادو ستد در بازار اوراق چه میتواند باشد؟

معمای خرید اوراق بدهی دولتی

زمانی که شرایط اوراق به فروش رفته در حراج  بررسی می شود اولین سرنخ به سررسید اوراق می رسد تاریخ سررسید اوراق 2 سال و نیم است و به همین علت میان مدت تلقی می شود. اوراق دو ساله را وزارت اقتصاد حاضر نیست با نرخ سود بالاتر از  21 درصد به فروش رساند.

در مقابل بانک ها و نهادهای مالی هم یا تمایلی به خرید اوراق با سررسید بیشتر از یک سال ندارند یا اگر پیشنهاد خرید بدهند نرخ سود آنها از نرخ مورد انتظار وزارت امور اقتصادی و داریی فاصله دارد.

به همین علت آنچه می تواند پاسخی بر این معمای فروش کم اوراق بدهی و حضور کم رنگ بانکها در 7 هفته گذشته باشد به این دو عامل مرتبط می شود. 

نکته قابل تامل این که وزارت امور اقتصادی در حالی اصرار به فروش اوراق دو ساله با نرخ سود 21 درصد دارد که در بازار ثانویه اوراق دولتی که اسناد خزانه داد و ستد می شود نرخ بازدهی انتظارات در سررسید بالای دو سال در محدوده 24 درصد قرار دارد. این نرخ نشان می دهد به واسطه عدم قطعیت های زیاد در اقتصاد ایران نهادهای مالی حاضر به خرید اوراق با نرخ های کنونی نیستند.

با این حساب چنانچه تامین کسری بودجه هنوز هدف دولت و وزارت امور اقتصادی و دارایی است این وزارتخانه 3 راه بیشتر ندارد؛

نخست آنکه می تواند تاریخ سررسید اوراق را از میان مدت به کوتاه مدت تغییر دهد.

راه دومی که برای حل این معضل می تواند وجود داشته باشد افزایش نرخ سود است تا این بازار را برای بانکها جذابتر از قبل کند.

اما در صورتیکه وزارت اقتصاد و دارایی حاضر به تغییر هیچکدام از گزینه های فوق نباشد بنابر این نیازی به برگزاری هفتگی حراج نیست و میتواند دوره برگزاری آن را طولانی تر کند. چرا که مشخص است در این بازه و با این مشکلات در مدت زمان کوتاه یک هفته معجزه ای رخ نخواهد داد. به گفته برخی کارشناسان وزارت امور اقتصادی و دارایی باید از میان این سه گزاره یک تصمیم کبری بگیرد.

 

 

 

انتهای پیام


تاریخ انتشار: چهارشنبه 21 آبان ماه 1399 - 11:29
نظرات کاربران
بیمه پاسارگاد بیمه کوثر بیمه ملت بانک سپه بانک رفاه بیمه معلم بانک ایران زمین بانک صادرات بنر بیمه دی بانک سینا بانک توسعه تعاون بانک ملی باجت بانک تجارت