عناوین مهم :
شنبه 01 اردیبهشت 1403 06:57

پایگاه تحلیلی الفباخبر

مرجع اخبار اقتصادی-اجتماعی

ALEFBAKHABAR.com

آخرین عناوین
ارزش املاک بانک آینده برابر 245 املاک لوکس برابری می کند اطلاعیه وزارت اقتصاد درباره وضعیت بورس رئیس بانک مرکزی: تقویت ریال در اولویت است بیمه مسئولیت در قبال محصول مغفول مانده است پیش بینی جدید از قیمت خودرو/ آیا خودرو ارزان می شود؟ شرایط ثبت نام در طرح خودرو فرسوده سامانه یکپارچه قیمت های ایران خودرو دوباره ریزشی شد + جدول جدیدترین ها هفته قرمز بازار سرمایه کلاف سردرگم ماجرای عرضه خودرو در بورس کالا دلیل ترس سهامداران و ریزش اخیر بورس چه بود؟ نحوه ارتقاء كیفیت مقررات گذاری در صنعت بیمه بیمه مركزی و اندیشكده سیاست‌پژوهی منابع انسانی اسماء توافق نامه همكاری امضا كردند اصلاح قانون کار کلید خورد کمیته امداد امام خمینی تحت پوشش بیمه سینا قرار گرفت رشد سهم بیمه آسیا از بازار بیمه کنکور از سال ۱۴۰۳ بر اساس قانون مجلس اجرا می‌شود اتفاق تلخ برای این هوادار فوتبال در ورزشگاه رسیدن به تحول دیجیتال از مسیر تحول در رویکردها برای ایجاد تعادل و آرامش می گذرد حضور فعال بیمه سرمد در پنجمین نمایشگاه صنعت پخش ایران
پر بازدید ها
روند رسیدگی قضایی به پرونده‌های چک برگشتی تراکنش با تلفن همراه بدون کارت بانکی در۶ بانک علی آبادی درباره تعداد واردات خودرو درست می گوید یا گمرک؟ زیان روزانه ۱۰۰میلیاردی به صنعت مرغداری کشور تغییر رویه شرکت واسپاری توسعه تعاون از فرد محوری به رویکرد مشارکتی ابلاغ سهمیه مسافری سال ۱۴۰۳ مناطق آزاد ۱۴۰۲؛ سال ثبات و رشد بیمه معلم مدیرعامل بیمه پارسیان درگذشت آیت کریمی را تسلیت گفت افزایش ۶ هزار واحدی شاخص بورس تهران در پایان هفته ۵ سناریوی احتمالی اسرائیل برای پاسخ به حمله ایران تعلیق در تاسیس بانک مشترک ایران-پاکستان تکریم رییس پیشین و معرفی سرپرست جدید اداره کل تدارکات و خدمات بانک توسعه تعاون بررسی قیمت خودرو محبوب سایپا (۲۹ فروردین ۱۴۰۳) / شاهین در بازار چند؟ نامه همراه اول به سازمان بورس: مذاکرات با دیجی‌کالا در جریان است هوش مصنوعی چینی در رقابت با ChatGPT

دلیل کاهش چشمگیر صادرات مبلمان چیست؟


دلیل-کاهش-چشمگیر-صادرات-مبلمان-چیست
الفباخبر- گروه اقتصاد کلان: رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران گفت که در سال گذشته کرونا، تأمین مواد اولیه، مشکلات تحریم و اف ای تی اف و مشکلات مربوط به بانک مرکزی منجر به کاهش چشمگیر صادرات مبلمان شد.

به گزارش الفباخبر، حسن احمدیان ، با بیان اینکه هنوز آمار دقیق صادرات در سال گذشته اعلام نشده، اظهار کرد: بر اساس اطلاعات اتحادیه، صادرات مبلمان در سال ۱۳۹۸ حدود ۷۵ تا ۸۰ میلیون دلار بوده، اما در سال گذشته به حدود ۳۰ میلیون دلار رسیده است.  

بیشتر بخوانید:

وی یکی از دلایل کاهش صادرات را شیوع ویروس کرونا عنوان کرد و گفت: کشورهای هدف صادرات مبلمان ایران، کشورهای همسایه از جمله عراق، افغانستان، آذربایجان و قطر هستند. در نتیجه شیوع ویروس کرونا و بسته شدن مرزها منجر به کاهش صادرات شد. دلیل دیگر کاهش صادرات در سال گذشته کمبود موجودی اولیه بود و طبیعتاً در چنین شرایطی اولویت مصرف محصولات در داخل است.  

افزایش ۲ تا ۷ برابری قیمت مواد اولیه

احمدیان از افزایش ۲ تا ۷ برابری قیمت انواع مواد اولیه تولید مبلمان مثل فوم، پارچه، ام دی اف، یراق آلات، آهن آلات و غیره خبر داد و گفت: تولید کننده‌ای که برنامه صادراتی دارد و به خارج از کشور تعهد می‌دهد، باید با برنامه‌ریزی دقیق مواد اولیه خود را تامین کند که امکان این فرآیند وجود نداشت و تاثیر منفی بر صادرات گذاشت.  

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان دلیل سوم کاهش صادرات را نیز مشکلات مربوط به تحریم‌ها و اف ای تی اف عنوان و تصریح کرد: همچنین رفتارهای بانک مرکزی در زمینه بازگشت ارز حاصل از صادرات، جرایمی که به دنبال داشت و سخت بودن فرایند منجر به کاهش صادرات در بخش‌های مختلف در سال گذشته شد.  

احمدیان با بیان اینکه برآیند کرونا، تأمین مواد اولیه، مشکلات تحریم و اف ای تی اف و مشکلات مربوط بانک مرکزی منجر به کاهش صادرات شد، تصریح کرد: این در حالی است که سال گذشته با توجه به نرخ دلار بهترین زمان برای صادرات بود، اما طبق معمول که در ایران فرصت‌سوزی می‌شود. این فرصت نیز از دست رفت.  

عدم تخصیص ارز و دلالان عامل گرانی مواد اولیه

احمدیان همچنین در پاسخ به سوالی درباره مشکلات مربوط به تامین مواد اولیه گفت: مواد اولیه مبلمان در بخش‌های سلولزی، منسوجات، یراق آلات و فلزات وجود دارد که بخشی از آنها وارداتی و بخش در داخل تامین می‌شود. برای مثال ۸۰ درصد یراق آلات از طریق واردات تامین می‌شود که با نرخ ارز و مسائل سفارش ارتباط دارد. در سال گذشته به دلیل اختصاص کم ارز، موجودی محصولات کم و در نتیجه گران بود. در مورد مواد اولیه تولید داخل مانند پتروشیمی نیز به دلیل افزایش نرخ ارز، ترجیح صنایع صادرات بود، بنابراین قیمت را بالا بردند و کالاهای مرتبط نیز گران شد.  

همچنین به گفته وی کالاهایی مانند پارچه که بخشی از آن از طریق واردات تأمین می‌شود که با افزایش نرخ ارز و هزینه جابجایی پول در پی تحریم‌ها گران شد. تامین کنندگان داخلی که مشابه کالاهای خارجی را تولید می‌کردند نیز فقط تورم واقعی را بر محصولات خود اعمال نکردند، بلکه با توجه به افزایش قیمت کالاهای خارجی قیمت خود را گران کردند.  

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان در ادامه از حضور دلالان در بازار مواد اولیه مبلمان خبر داد و گفت: دلالانی هم در این بازار وجود دارند که از خلاء قیمتی کالاهای تولید داخل و خارج استفاده می‌کنند و با سرمایه‌گذاری مالی مجموعه محصولات را به صورت عمده می‌خرند و برای سودآوری با در نظر گرفتن قیمت خارجی آن را در بازار توزیع می‌کنند.  

بنابراین به گفته وی برآیند عدم نظارت مناسب بر تولید و توزیع مواد اولیه و عدم تخصیص ارز به مواد اولیه باعث کمبود و نوسان قیمت مواد اولیه در بازار شد.  

احمدیان همچنین با اشاره به ممنوعیت واردات کالاهای نهایی درباره میزان واردات مبلمان گفت: رقم واردات در سال قبل نهایتا یک میلیون دلار و در سال ۱۳۹۸ حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار دلار بوده که در مقابل صادرات و ترنور مالی جهانی حدود ۸ میلیارد دلاری صنعت مبلمان و چوب رقم ناچیزی است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام


تاریخ انتشار: دوشنبه 30 فروردین ماه 1400 - 17:13
نظرات کاربران
بیمه پاسارگاد بیمه کوثر بیمه ملت بانک رفاه بیمه معلم بانک ایران زمین بانک صادرات بنر بیمه دی بانک سینا بانک سپه بانک توسعه تعاون بانک ملی باجت بانک تجارت