عناوین مهم :
چهارشنبه 05 اردیبهشت 1403 03:12

پایگاه تحلیلی الفباخبر

مرجع اخبار اقتصادی-اجتماعی

ALEFBAKHABAR.com

آخرین عناوین
زمان‌بندی عرضه های بورس کالا اعلام شد برنامه های صنعت بیمه در چارچوب تخصص گرایی پیش می رود مجلس با حساسیت ویژه ای لوایح دولت در خصوص صنعت بیمه را بررسی خواهد كرد مجلس با تمام قوا در كنار صنعت بیمه است برگزاری مراسم تقدیر از نمایندگان بیمه پاسارگاد شعبه ارومیه (اشخاص) – سازمان فروش کد ۹۴۰ راه اندازی نسخه های جدید سامانه های آماری و هوش تجاری در بیمه ایران یزدان‌دوست: موفقیت‌های بیمه ملت در سال جدید فراتر از انتظار خواهد بود/ تاکید بر ارائه محصول جدید به بازار اهدای جوایز برندگان مسابقه عمر و سرمایه‌گذاری «آفرین ساز» بیمه دی، گواهینامه‌ی ملی رعایت حقوق مصرف‌کنندگان را دریافت کرد نتایج حاصل از داده ها باید منجر به اصلاح فرآیند های خدمت رسانی گردد حضور بیمه سرمد در اولین رویداد تامین مالی نوآوری و فناوری حمایت موثر بیمه سرمد از صنعتگران استان قزوین بازدید وزیر کار از غرفه بیمه ملت در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد افزایش سرمایه در بانک پارسیان فوری: وام خرید مسکن افزایش یافت موفقیت‌های شرکت در سال جدید فراتر از انتظار خواهد بود/ تاکید بر ارائه محصول جدید به بازار آغاز مهلت حساب وکالتی و واریز وجه برای مرحله دوم فروش یکپارچه خودروها/ مشتریان برای افتتاح حساب این توصیه را جدی بگیرند چراغ سبز وزارت راه به خریداران مسکن سرمایه‌ای | اقساط وام خرید مسکن ۵۵۰ میلیون تومان می شود؟ آغاز مرحله اول پیش فروش خودرو
پر بازدید ها
کارکنان وزارت رفاه زیر خط فقر هستند سه اسطوره كشتي آمريكا سهمیه المپیک را از دست دادند لباس جدید پرسپولیس با مالکین جدیدش را ببینید! سرانجام بیمه تکمیلی بازنشستگان چه شد عرضه ۳۱۲ هزار تن شمش بلوم و تختال در بورس کالا آخرین تصمیمات درباره روزهای تعطیلی مدارس در سال تحصیلی/ شنبه ها تعطیل می شود یا تداوم تعطیلی پنجشنبه ها؟ كارگاه آموزشی مطالعه و بررسی مقدماتی تجربیات سایر كشورها در حوزه ریسك‌ها و بیمه‌های سایبری افتتاح ۴ پروژه در بافت و تحول در اشتغال منطقه توسط گروه مالی گردشگری امارات میزبان رزمایش «پرچم صحرای 9» با مشارکت چند کشور جهان جزییات و نحوه ثبت نام وام جدید بانک توسعه تعاون شرایط دریافت وام نیم میلیارد تومانی بانک ملت با اقساط 12 میلیونی برگزاری آیین تکریم و معارفه مدیران کل حراست بیمه ایران افزایش سقف تراکنش‌های بانکی بانک رفاه کارگران ایران سبد دارایی‌اش را تغییر داده است شرایط فروش اقساطی جک جی ۴

تلفن همراه 15 درصد ارزان شد


تلفن-همراه-15-درصد-ارزان-شد
بازار تلفن همراه بعد ‌از چند ماه التهاب که عواملی همچون شیوع کرونا، تخصیص نیافتن ارز، دپو شدن تلفن همراه در گمرک، منتشر شدن خبر ممنوعیت واردات تلفن همراه بالای 300 یورو و... بر آن تأثیر گذاشته بود، این روزها، آرام آرام به سمت آرامش نسبی می رود.

به گزارش الفباخبر به نقل از ایران، «بازگشت آرامش نسبی به بازار تلفن همراه تابع دو چیز یعنی قیمت ارز و واردات روان (تخصیص ارز و ثبت سفارش) آن است و هم‌اکنون با همکاری وزارت صمت، بانک مرکزی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و فعالان بازار تلفن همراه مشکلات تخصیص ارز و ثبت سفارش‌ها رفع شده است و به نوعی باید گفت بازار به آرامش نسبی خود بازگشته است.»
رضا قربانی رئیس کمیسیون قیمت‌گذاری و تنظیم بازار تلفن‌همراه با بیان مطلب فوق گفت: از یک طرف سرپرست وزارت صمت قول خود را مبنی بر ترخیص تدریجی تلفن همراه در گمرک اجرایی کرد و از طرف دیگر ارز حاصل از صادرات به واردات اختصاص یافت و در مدت 10 روزی که مقرر کردند واردکنندگان با صادرکنندگان تهاتر انجام داده و هر کسی که در صف ارز بود، ارز دریافت کرد. قربانی افزود: با تعامل و همفکری بین فعالان و مسئولان مربوطه، تصمیمات درستی گرفته و موجب شد تا کالا در بازار افزایش یابد و قیمت واقعی شود به طوری که هم‌اکنون قیمت تلفن همراه بالای 300 یورو و زیر 300 یورو با نرخ فعلی ارز در تناسب است و حبابی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید:

این فعال بازار تلفن همراه اعتقاد دارد به جرأت می‌توانم بگویم که قیمت تلفن همراه نسبت به سایر کالاها مانند لوازم خانگی، صوت و تصویر و... مناسب تر و منطقی‌تر است. بنابراین اگر کسی به‌دنبال خرید تلفن همراه است می‌تواند با خیال راحت بدون اینکه نگران افزایش قیمت باشد، خرید خود را انجام دهد.
وی با بیان اینکه اگر اتفاق خاصی برای ارز نیفتد این روند ادامه دار خواهد بود، گفت: افزایش قیمت به‌دلیل کمبود کالا و نوسان ارز و تخصیص نیافتن آن بود ولی با رفع این موانع بازار به حالت عادی خود بازگشته است و شاهد کاهش 15 درصدی قیمت در بیشتر مدل‌های تلفن همراه و کاهش 30 درصدی در برخی از مدل‌ها (که به‌دلیل دلال بازی و کمیاب بودن افزایش یافته بود) هستیم.
قربانی از تخصیص ارز حاصل از صادرات به تلفن همراه بالای 300 یورو نیز خبر داد و گفت: هم‌اکنون بحث واردات تلفن همراه بالای 300 یورو به روال مسافری واقعی در حال انجام است و ارز تخصیص می‌یابد و منعی برای رجیستر کردن وجود ندارد. حتی برای بخش واردات تجاری نیز ارز تخصیص داده شده است.
وی در ادامه گفت: البته میزان تقاضا برای تلفن همراه بالای 300 یورو در کشور کاهش یافته به‌طوری که میزان تقاضا در سال 98، هشت و نیم درصد بود و امسال به 5 درصد رسیده است بنابراین 95 درصد واردات به تلفن همراه زیر 300 یورو اختصاص دارد.

این فعال بازار درباره میزان آمار واردات در سال‌جاری تاکنون نیز گفت: هنوز آمار سامانه همتا در مرداد ماه اعلام نشده ولی تا 15 تیرماه امسال تقریباً جمع تعداد دستگاه‌های تلفن همراه وارداتی مسافری و تجاری 3 میلیون دستگاه بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 800 هزار دستگاه کمتر است ولی با ترخیص تدریجی 500 هزار دستگاه تلفن همراه موجود در گمرک و واردات جدید، پیش‌بینی می‌شود تا آخر مردادماه یک و نیم میلیون دستگاه دیگر وارد بازار تلفن همراه شود و کسری 800 هزار دستگاهی که در بازار تلفن همراه پیش‌بینی می‌شود، نیز رفع شده و ذخیره خوبی برای ماه‌های آینده حداقل تا مهرماه باشد.
 

رونق تعمیرات  تلفن همراه دست دوم
ابوالفضل ناصری سخنگوی اتحادیه کشوری تلفن همراه نیز از بازگشت آرامش نسبی به بازار تلفن همراه خبر داد و  گفت: با اقدام‌هایی که فعالان بازار تلفن همراه با تعامل یکدیگر و مسئولان مربوطه انجام دادند توانستند 70 درصد موانع را با کمک یکدیگر رفع کرده و آرامش را به بازار تلفن همراه بازگردانند.
ناصری رفع مشکلات را ناشی از وجود تعامل بین تمام فعالان بازار تلفن همراه در سراسر کشور عنوان کرد و افزود: وقتی تعامل وجود دارد و تصمیمات جمعی گرفته می‌شود، رفع مشکلات موجود با کمک مسئولان راحت‌تر و سریع‌تر انجام می‌شود.
این فعال بازار تلفن همراه در ادامه گفت: با اینکه بازار به آرامش نسبی رسیده است و از التهابی که در چندماه گذشته با آن دست و پنجه نرم می‌کرد، کاسته شده ولی مردم برای خرید به بازار مراجعه نمی‌کنند یا هنوز از ایجاد آرامش و ثبات در بازار تلفن همراه مطلع نیستند یا اینکه کماکان قدرت خرید ندارند.
وی با بیان اینکه با این ایجاد آرامش قیمت‌ها کاهش یافته، افزود: ولی با توجه به نرخ ارز هنوز تلفن همراه برای مصرف‌کننده گران است و آنها رغبتی برای خرید ندارند. تلفن همراهی که 2 میلیون و 700 هزار تومان بود هم‌اکنون با نرخ ارز امروز به قیمت 5 میلیون فروخته می‌شود.
ناصری در ادامه به افزایش تعمیرات در تلفن همراه اشاره کرد و افزود: مردم با توجه به اینکه حقوقشان کفاف نمی‌دهد تلفن همراه نو بخرند از این‌رو به تعمیرات روی آورده‌اند بنابراین باید شرکت‌های خدمات پس از فروش در این حوزه فعالیت خود را بیشتر کنند.

افشار فروتن لاریجانی رئیس انجمن فروشندگان تلفن همراه، سیم کارت و لوازم جانبی نیز به «ایران» گفت: تخصیص ارز حاصل از صادرات به واردات تلفن همراه و انجام ثبت سفارش و ترخیص تلفن همراه از گمرک اقدام‌های خوبی است که صورت گرفت و بازار دیگر با کمبود کالا مواجه نخواهد شد.
فروتن لاریجانی افزود: البته با تمام اقدام‌های خوبی که با کمک فعالان و مسئولان انجام شده، نمی‌توانیم بگوییم که آرامش کامل به بازار بازگشته چون هنوز خریدار به بازار مراجعه نمی‌کند و کسانی به بازار برای خرید تلفن همراه مراجعه می‌کنند که دیگر واقعاً چاره‌ای ندارند و باید هر طور شده تلفن همراهی را تهیه کنند.
فروتن در ادامه گفت: ولی این اقدام‌ها باعث نشده که قیمت‌ها به اندازه کافی کاهش یابد، چرا که انتشار اخبار کذب درباره ممنوعیت واردات تلفن همراه بالای 300 یورو، قیمت‌های تلفن همراه را خیلی افزایش داد و با اینکه واردات این بخش هم‌اکنون آزاد است ولی قیمت‌ها باید بیش از این کاهش یابد تا کاربر به بازار برای خرید مراجعه کند.
این فعال بازار تلفن همراه اعتقاد دارد که هنوز خریدار منتظر کاهش بیشتر قیمت و ایجاد ثبات بیشتر در بازار است و تا این حس در او به وجود نیاید بازار همچنان در سکون و رکود خواهد بود.
وی ابراز امیدواری کرد اقدام‌های مؤثر برای کنترل بازار تلفن همراه همچنان ادامه داشته باشد تا مصرف‌کننده با اعتماد به بازار مراجعه کند و تمام فعالان آن هم سود ببرند.

 

انتهای پیام


تاریخ انتشار: دوشنبه 27 مرداد ماه 1399 - 10:20
نظرات کاربران
بیمه پاسارگاد بیمه کوثر بیمه ملت بانک سپه بانک رفاه بیمه معلم بانک ایران زمین بانک صادرات بنر بیمه دی بانک سینا بانک توسعه تعاون بانک ملی باجت بانک تجارت